Slim voor je medewerkers zorgen

Welkom bij De bouw maakt het SLIM! Toen Piet van de Raadt, van het later naar hem vernoemde VDR Bouwgroep, in 1983 met pensioen ging besloot hij het bedrijf aan de medewerkers te schenken en bracht de financiën onder in een stichting. De winst van VDR gaat terug het bedrijf in, om opnieuw te investeren of om duurzame inzetbaarheid van medewerkers te stimuleren. Slim bedacht.

Fonds Duurzame Inzetbaarheid

10% van de winst van VDR Bouwgroep komt in het fonds voor duurzame inzetbaarheid. In dit fonds heeft elke medewerker een aandeel in uren. De medewerkers met het zwaarste werk verdienen de meeste dagen. Dat zijn vaak de mensen die buiten werken. De regeling is tot stand gekomen omdat de pensioensleeftijd steeds verder werd opgeschoven.

De uren kunnen ingezet worden om bijvoorbeeld je werktijden tijdelijk aan te passen of eerder een aantal dagen per week minder te werken. De uren kan men ook inzetten voor ouderschapsverlof, een opleiding of een zorgtaak. Zo is er nu een werknemer met ouderschapsverlof, die zijn 70% aanvult met uren zodat hij alsnog 100% uitbetaald krijgt.

Zwaarwerkregeling CAO Bouw & Infra

Bouwplaats- en uta-medewerkers die vallen onder de cao Bouw & Infra kunnen onder voorwaarden maximaal 3 jaar vóór de AOW-leeftijd stoppen met werken. Deze cao-afspraak noemen we de zwaarwerkregeling:

  • Medewerkers kunnen maximaal 3 jaar voor hun AOW-leeftijd stoppen met werken.
  • Het uitkeringsbedrag in 2023 is €22.163,64 bruto per jaar (€1.846,97 per maand).
  • Instromen in de regeling kan tot en met 31 december 2025.

Op deze website worden de regeling en voorwaarden toegelicht voor medewerkers en werkgevers.

VDR BouwTalent

Vorig jaar heeft VDR Bouwgroep de eigen opleidingstak VDR BouwTalent opgericht. Leerlingen volgen een MBO-2 opleiding via Bouwmensen en worden bij VDR in de praktijk verder opgeleid. Alles wat ze moeten leren kunnen ze bij VDR op de bouwplaats doen. Het bedrijf hoopt daarmee de eigen instroom te stimuleren, maar leidt heel bewust óók op voor de sector. De eerste drie leerlingen zijn onlangs geslaagd voor hun opleiding en twee blijven bij VDR Bouwgroep werken.

Momenteel bouwen de jongeren aan een pand dat VDR heeft overgenomen van een klant. In het pand komen acht appartementen die gebruikt worden door leerlingen of stagiairs, of door een medewerker die snel tijdelijk woonruimte nodig heeft. De appartementen krijgen een sociale huurprijs. Het bedrijf wil met deze woningen een bijdrage leveren aan de lastige woningmarkt voor starters binnen de eigen organisatie.

Financieel ledenvoordeel

Financiële ledenvoordelen biedt samen met zo'n 30 voordeelpartners een compleet pakket aan kortingen en gunstige voorwaarden voor onze leden. 79% van de leden maakt gebruik van de financiële voordelen, 52% verdient hiermee zelfs de volledige contributie terug. Ook op het gebied van personeel en organisatie is er allerlei aanbod.

Tip voor andere ondernemers

Luc Baltus: "Je moet goed voor je mensen zorgen, maar het moet geen verzorgingshuis worden".

Over VDR Bouwgroep

VDR Bouwgroep bouwt en renoveert bedrijfsgebouwen. VDR staat voor Van De Raadt, een verwijzing naar de man die het bedrijf na de tweede wereldoorlog groot maakte. Het begon allemaal 120 jaar geleden in Deventer. Daar waar handel werd gedreven met het hele land en waar de marktkooplui behoefte hadden aan bedrijfspanden rondom de binnenstad. In die handelsstad legde Jan Berends als eenmanszaak het fundament voor het huidige VDR. Er werken inmiddels ongeveer 65 medewerkers bij het bedrijf.

istock-944060494

Vragen? Neem gerust contact op!

Onze specialisten staan voor je klaar. Bel 06 - 22 47 56 72 of mail via de onderstaande button. Je kan ook contact opnemen met de medewerkers van Bouwend Nederland in jouw regio.

Neem contact op!

In deze campagne inspireren ondernemers elkaar om op een andere manier naar het werk en de bedrijfsvoering te kijken. Het gaat om slimme oplossingen op het gebied van proces, techniek en samenwerking in de bouwketen. Menu Netwerken laat zien op welke plekken je ideeën kan opdoen, testen en uitwerken.

© Koninklijke Bouwend Nederland